Ταλιατέλες με καβούρι από τον chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
• 500 γρ. ταλιατέλες
• 100 γρ. Αρακάς κτψ.
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 15 ντοματινια , ψιλοκομμένα και λίγα κομμένα στην μέση
• 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1/2 ματσάκι άνηθο χωρίς καθολου κοτσάνι
• 60 ml. Εχ.π. ελαιόλαδο
• 2 κονσέρβες καβουρόψιχα καλά στραγγισμένες
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά και τον στραγγίζουμε.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα ξανά με νερό και τη βάζουμε στη φωτιά.

Μόλις βράσει το νερό, αλατίζουμε και βάζουμε τις ταλιατέλες.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον βρασμένο αρακά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματινια και 2-3 κουτ. σούπας νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν οι ταλιατέλες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το γιαούρτι, και αλατοπίπερο και μόλις γίνουν οι ταλιατέλες τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προϊόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.