Τέλος το διευρυμένο ωράριο στα καταστήματα τροφίμων

Με κοινή υπουργική απόφαση, μπαίνει τέλος στο διευρυμένο ωράριο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων που ίσχυε τους προηγούμενους μήνες

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο και προβλέπει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας πλέον δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για το διευρυμένο προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων `τροφίμων αλλά και των σούπερ μάρκετ.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνους, κλπ.), να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30.

Στην νέα ΚΥΑ πλέον δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ωραρίου με αποτέλεσμα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων να επανέρχονται πλέον στο κανονικό τους ωράριο που υπήρχε και πριν το δεύτερο lock down. Ουσιαστικά να δεν υπάρξει νεότερη απόφαση τα καταστήματά αυτά θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 8:00 έως τις 21:00.

Ο λόγος που πλέον δεν προβλέπεται το διευρυμένο ωράριο είναι και ότι από σήμερα Δευτέρα 28/6 μπήκε ταφόπλακα και στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε από τις 1:30 έως τις 05:00.

Στον αντίποδα διευρυμένο ωράριο παραμένει στα καταστήματα λιανικής όπου σύμφωνα με την  απόφαση θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 07:00 έως τις 21:00.

Τέλος με την εν λόγω απόφαση αυξήθηκε το όριο των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας από 4 σε 6 άτομα.

ΠΗΓΗ: Dnews.gr