Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Στα χέρια της αστυνομίας τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που «τρέχουν» τη μεγάλη έρευνα για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα τονίζουν πως το έργο τους θα ολοκληρωθεί χωρίς βιαστικές κινήσεις που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κενά και σε λάθη κι ότι σύντομα όλοι οι γρίφοι θα απαντηθούν με στοιχεία.

Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις και περιμένουν την ολοκλήρωσή τους σε εγχώριο εργαστήριο για να μάθουν αν στον οργανισμό της 9χρονης κόρης τους υπήρχαν ουσίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο θάνατό της.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε στο κανάλι και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.
Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61, πράγμα που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία.

Ωστόσο, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν εκεί, αλλά στο λεγόμενο «τρεντ», στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της Τζωρτζίνας. Όπως διαπιστώνεται, περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν ληφθεί η φωτογραφία με την βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς ωστόσο η μητέρα να έχει ειδοποιήσει τους γιατρούς.

 

Δέκα λεπτά αργότερα, οι παλμοί της 9χρονης Τζωρτζίνας επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, υπογράμμισε πως οι γιατροί έβλεπαν ότι ο λόγος που τελικά πέθανε η Τζωρτζίνα, δεν ταίριαζε με την κλινική της εικόνα, και σημείωσε ότι έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.