Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22/5 πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. Φωτεινής στην Πάτρα

Κάθε χρόνο την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα, η Εκκλησία μας τιμά τη συνάντηση του Ιησού Χριστού με μία γυναίκα από την πόλη της Σαμάρειας, τη Σαμαρείτιδα.

Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Ιωάννη, ο Ιησούς κατά τη μετάβασή του από την Ιουδαία στη Γαλιλαία συναντήθηκε με τη Σαμαρείτιδα στην πόλη Σιχάρ, κοντά στο πηγάδι του Ιακώβ, όπου στάθηκε για να ξεδιψάσει. Ο Ιησούς της ζήτησε νερό και στη συνέχεια, αφού της αποκάλυψε την ιδιότητά του, της εξήγησε τη διδασκαλία του.

Η γυναίκα πίστεψε και βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Φωτεινή.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει την Κυριακή της Σαμαρείτιδας 22/5/2022, ο ιερός ναός της Αγίας Φωτεινής στα Προσφυγικά όπου ο εορτασμός θα ξεκινήσει από το Σάββατο 21/5 στις 18.30 με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Θ’ ακολουθήσει ιερά αγρυπνία, από τις 22.00 έως και 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ενώ το πρωί της Κυριακής 22/5 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί παράκληση στην Αγία Φωτεινή και θα γίνει λιτάνευση της εικόνας της.