ΤΟ 34ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Είναι το νηπιαγωγείο που μας εξέπληξε πολύ θετικά με την πρωτοβουλία και τις δράσεις του με σκοπό την καλλιέργεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων προς τα ζώα συντροφιάς και ειδικά προς τα αδέσποτα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις τρεις εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές του 34ου Νηπιαγωγείου Πατρών, γιατί έβαλαν μέσα στο κάδρο της σκέψης και των δράσεών τους ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ποιες είναι οι δράσεις τους :

1. Δημιούργησαν 2 διαδραστικές ηλεκτρονικές κάρτες εκφράζοντας με τόσο όμορφο, αυθεντικό και ξεκάθαρο τρόπο τα αυτονόητα πλην όμως ξεχασμένα για τους πολλούς. Τα αυτονόητα αναφέρονται στα συναισθήματα και τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων από τη μία, και στις υποχρεώσεις και τη δική μας συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτά από την άλλη.

Είναι δε εκπληκτικό ότι με σαφήνεια αναφέρονται οι βασικές αιτίες δημιουργίας αδεσπότων.

Πρόκειται για τις ακόλουθες ηλεκτρονικές κάρτες και λειτουργούν ως εξής : Ανοίγοντας τα 2 links ΕΔΩ https://www.thinglink.com/scene/1515614711763173378 και ΕΔΩ https://www.thinglink.com/card/1515834664302936066

εμφανίζονται οι ακόλουθες 2 εικόνες και στη συνέχεια πατώντας στα σημεία που είναι ευδιάκριτα μαρκαρισμένα ακούγεται η φωνή των παιδιών με αυτά που μας μαθαίνουν.

2. Ήρθαν σε επαφή με τα αρμόδια άτομα του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ για τα θέματα αδέσποτων ζώων, και έτσι κανονίστηκε διαδικτυακή επίσκεψη στο χώρο του καταφυγίου του Δήμου, γνωρίζοντας έτσι τα ζωάκια προς υιοθεσία, τις ιστορίες τους, τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί καθώς και τις συνθήκες του καταφυγίου.

3. Μάζεψαν χρήματα για να δωρίσουν τροφές για τα αδέσποτα, τις οποίες θα παραλάβει μέσα στις ερχόμενες μέρες από το σχολείο τους, ο υπεύθυνος δομής του Δήμου Πατρέων.

4. Κάλεσαν σε διαδικτυακό μάθημα τη σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων για τα αδέσποτα, προκειμένου να συζητήσουν, να ενημερωθούν περισσότερο αλλά και να εκφράσουν τις σκέψεις και προβληματισμούς τους.

Μετά από τέτοιες πρωτοπόρες δράσεις και όμορφες σκέψεις και πράξεις, θα θέλαμε να τους ευχηθούμε «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα» και η πρόοδός τους να συνεχιστεί στη ζωή τους φωτίζοντας όλους μας.