Το Αργεντίνικο φιλμ “Το Αριστούργημα μου” θα προβληθεί από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Μία εύστροφα γραμμένη κομεντί, η οποία σχολιάζει γλυκόπικρα τη σχέση ζωής και τέχνης, θα παρουσιάσει την προσεχή εβδομάδα ο Δημοτικό Κινητός Κινηματογράφος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η ταινία παραγωγής 2018 και διάρκειας 105 λεπτών, θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ, την Τρίτη 6 Ιουλίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη και θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 8 Ιουλίου στα Άνω Συχαινά και την Κυριακή 11 Ιουλίου στις Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Το αριστούργημά μου – Mi obra maestra». Στο Αργεντίνικο αυτό φιλμ ο σκηνοθέτης Γκαστόν Ντουπράτ προσεγγίζει την πολύχρονη και ταραχώδη φιλία μεταξύ ενός καθωσπρέπει, κοινωνικού γκαλερίστα κι ενός δύστροπου ζωγράφου, η οποία  θα δοκιμαστεί οριστικά όταν ένας πλούσιος βιομήχανος τους παραγγείλει έναν πίνακα.

Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μια πόλη που τον συναρπάζει. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα.

Οι απόψεις και οι ιδέες τους είναι τόσο αντίθετες, που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ τους μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι. Και αυτή η κωμωδία είναι γι’ αυτή τη φιλία και τις συνέπειες της. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.

Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπράτ

Πρωταγωνιστούν οι: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ραούλ Αρεβάλο, Λουίς Μπραντόνι.

*Οι σινεφίλ θα θυμούνται ότι την συγκεκριμένη ταινία την είχε προβάλλει στα Odeon Veso Mare η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.