Το χτένισμα που επιστρέφει στη μόδα μετά από καιρό!

Το πιο χαρακτηριστικό χτένισμα των ’60s και εκείνο με το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα η Amy Winehouse επέστρεψε στη μόδα και ειλικρινά θα προτιμούσαμε να μην το είχε κάνει. Ο λόγος για το μοντέρνο beehive, το εξαιρετικά voluminous χτένισμα με έντονο κρεπάρισμα στις ρίζες, το οποίο στις αρχές του 2000 έγινε γνωστό στη Ελλάδα με το όνομα “σφηκοφωλιά”. Ετοιμάσου λοιπόν να αγοράσεις πολλά κιλά hairspray, γιατί αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις μαλλιών του χειμώνα 2021:

Λίγη ιστορία

Amy Winehouse

Όπως προαναφέρθηκε η σφηκοφωλιά αποτελεί ένα από τα πλεόν χαρακτηριστικά χτενίσματα της δεκαετίας του 1960. Στη μόδα το επανέφερε τη δεκαετία του 2000 η Amy Winehouse… κατά λάθος. “Σαν αστείο, της κρέπαρα τα μαλλιά πολύ και έβαλα συνθετικά μαλλιά μέσα. Δεν ήθελα να είναι τόσο μεγάλο οπότε είπα ‘ας σε κάνουμε καρικατούρα’. Πήρα δύο δέματα συνθετικών μαλλιών που είναι ελαφρά έβαλα δίχτυ μαλλιών γύρω τους και τα έδεσα μαζί. Τα αποκαλέσουμε σφαίρες μαλλιών”, έχει δηλώσει ο hair stylist Alex Foden που είναι υπεύθυνος για το χαρακτηριστικό χτένισμα της θρυλικής τραγουδίστριας. “Της είπα ‘ας δείξουμε σε όλους το αποτέλεσμα’ κάνοντας πλάκα φυσικά και όπως βγήκαμε από το trailer όλοι είπαν ‘ω Θέε μου, αυτό είναι. Αυτό είναι το signature look’“.

Modern Beehive | Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις μαλλιών του χειμώνα 2021

Φέτος το είδαμε σε αρκετά shows μεγάλων οίκων, όπως οι Moschino και Christian Cowan, ενώ πολλές celebrities του Hollywood έχουν ήδη δηλώσει fans.

Στο πολυαναμενόμενο ψυχολογικό θρίλερ Last Night in Soho, η πρωταγωνίστρια Anya Taylor-Joy εμφανίζεται με ένα αυθεντικό ’60s beehive, το οποίο έχει συνδυαστεί με soft bangs, και έχει χτενιστεί σε χαλαρούς κυματισμούς.

Το δυναμικό comeback του συγκεκριμένου χτενίσματος ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν η Dua Lipa μάζεψε τα μαλλιά της σε ένα ψηλό και εξαιρετικά voluminous updo, αφήνοντας μερικές τούφες ελεύθερες να πλαισιώνουν το πρόσωπό της.

Αργότερα, τον Ιούνιο, η πρωταγωνίστρια του Sex Education, Aimee Lou Wood, έδωσε τη θετική της ψήφο στην τάση, ολοκληρώνοντας το ’60s inspired outfit της στην τελετή απονομής των βραβείων BAFTA TV με ένα beehive bun.