ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ» … «ΣΚΑΒΕΙ ΛΑΚΚΟΥΣ»: Ζορμπαλάς και ΣΙΑ… κατά Μητροπολίτη Πατρών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” (Του Κωνσταντίνου Φλαμή)

 

Σε μόνιμο «εφιάλτη» για τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το πρώην μέλος της αντιαιρετικής επιτροπής της Ι.Μ. Πατρών Σπύρος Ζορμπαλάς. Είναι ο βασικός ομιλητής και διοργανωτής όλων των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που έχουν στόχο τον Μητροπολίτη. Διατηρεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην οποία «στολίζει» δεόντως όσους «παρεκκλίνουν» κατ’ εκείνον της Ορθοδόξου Πίστεως, ενώ στις ομιλίες του μάλλον έχει και δόση υπερβολής, ενώ φροντίζει να τις «διανθίζει» με «δεισιδαιμονικά στοιχεία» όπως προ ημερών που ανέφερε πως… οι Μητροπολίτες που έκλεισαν τις εκκλησίες υπέστησαν δεινά στις Μητροπόλεις τους γιατί… τους τιμώρησε ο Θεός!

 

Η ιστορία του φανατικού της πίστης (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται) κ. Ζορμπαλά, ξεκίνησε με το «Ουκρανικό»! Ο Πατρών Χρυσόστομος καθαίρεσε τον κ. Ζορμπαλά από την αντιαιρετική επιτροπή αφού ως γνωστόν η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας, άρα δεν τίθεται ζήτημα αιρετικών! Ο κ. Ζορμπαλάς επέμενε τότε πως… αιρετικοί ήσαν όσοι αναγνώρισαν την εκκλησία της Ουκρανίας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τον Πατρών Χρυσόστομο! Εκείνες τις μέρες πιστοί από την Ουκρανία θα έφθαναν  στον Αγιο Ανδρέα. Ο Ζορμπαλάς οργάνωσε συγκέντρωση στον περίβολο του Ναού. Μάλιστα έλεγε ότι οι Ουκρανοι Ορθόδοξοι θα «μαγάριζαν» την Εκκλησία με την ανοχή του Μητροπολίτη. Να θυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης Ρωσίας έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία σύμφωνα με την οποία καλούνται οι Ορθόδοξοι Ρώσοι να μην επισκέπτονται Μητροπόλεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τον Επιφάνιο ως Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών και την Μητρόπολη Πατρών.

 

Η συγκέντρωση έγινε πρωί με συμμετοχή… 30 ατόμων! Τόσους μαζεύουν συνήθως ο κ. Ζορμπαλάς και οι συν αυτώ. Μόνο που οι Ορθόδοξοι από την Ουκρανία τους οποίους οι εν Πάτραις φανατικοί χαρακτηρίζουν «σχησματικούς» είχαν επισκεφθεί το Ναό το προηγούμενο απόγευμα. Και έγραψε τότε στο διαδίκτυο: «Τους εντόπισαν πιστοί Πατρινοί οι οποίοι έκαναν σποραδικούς ελέγχους σε περίπτωση που εμφανιστούν εκτός προγράμματος. Υπήρχε μία υποψία ότι θα άλλαζαν το πρόγραμμα δεδομένου ότι έβρισκαν κλειστές πόρτες και το άλλαζαν συνέχεια. Επίσης, όλες αυτές τις ημέρες χρησιμοποιούσαν την ίδια βάση, ξενοδοχείο στην Ιτέα, απ’ όπου θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν παραλλαγές. Γύρω στις 17:30 σήμερα το απόγευμα, Πατρινοί βρέθηκαν στον Ναό και εντόπισαν τους σχισματικούς, Εκείνη την ώρα πέρασε τυχαία και ο κ. Ζορμπαλάς, ο οποίος βρήκε τον εφημέριο του Ναού π. Σκιαραδέση να κάνει ξενάγηση στους σχισματικούς. Εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν μάλιστα μπροστά στην Τίμια Κάρα του Αγίου Ανδρέα. Και ενώ οι σχισματικοί τραβούσαν βίντεο και έβγαζαν φωτογραφίες για να αναρτήσουν στο διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του κ. Ζορμπαλά και του εφημέριου, ο οποίος ξεναγούσε τους σχισματικούς σα να μην συμβαίνει τίποτα. Η διένεξη κράτησε αρκετή ώρα και μάλλον οι σχισματικοί θα πρέπει να τραβήξουν καινούρια βίντεο»!

 

Το «συλλαλητήριο» των 24 ατόμων!

Τελευταία φορά ο κ. Ζορμπαλάς αποφάσισε να «χτυπήσει» τον Πατρών Χρυσόστομο με συγκέντρωση έξω από το Επισκοπείο. Διαμαρτυρία για την τιμωρία των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας που παραβίασαν τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην πανδημία. Ο κ. Ζορμπαλάς στην ομιλία του και πάλι κατακεραύνωσε τον Πατρών και τους άλλους Συνοδικούς, θεωρώντας «άξιους» μόνο τους δύο προαναφερόμενους. Οσο για τους συμμετέχοντες στο κάλεσμά του; Ησαν… 24 άτομα! Επόμενος στόχος του… η άφιξη του Πάπα. Εκεί θα είναι βέβαιο πως μαζί με άλλους φανατικούς ιερείς (π.χ. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, Τιμόθεο Παπασταύρου, Κύριλλο Κωστόπουλο κλπ) θα κάνουν… «θαύματα»!

 

Η διαμαρτυρία του για το κλείσιμο των ναών

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Σπύρος Ζορμπαλάς, συνεπικουρούμενος προφανώς από τον τότε Πρόεδρο της Αντιαιρετικής Επιτροπής π. Τιμόθεο Παπασταύρου (ο οποίος μετά την καθαίρεση του κ. Ζορμπαλά από τον Μητροπολίτη… υπέβαλλε και εκείνος παραίτηση) είχε δηλώσει: «Τι συνέβη σεβασμιώτατε; Χάσατε την πίστη σας μέσα σε 2 ημέρες; Τι είναι ο ναός Σεβασμιώτατε; Κομμωτήριο, καφενείο ή γυμναστήριο για να κολλήσουμε εκεί τον ιό; Είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο σπίτι του Θεού για να τον ευχαριστήσεις, να τον δοξάσεις και ενίοτε να Τον παίρνεις μέσα σου και Αυτός να επιτρέπει να βλαφθείς εκεί μέσα με μολυσματική ασθένεια; Με ποιο δικαίωμα παρακαλώ θέτετε την επιστήμη πάνω από την πίστη; Μας καλείτε να υπομείνουμε το ουράνιο «επιτίμιο». Συγχέετε θεληματικά ή άθελά σας την ασθένεια του κορονοϊού που όντως όπως όλες οι ασθένειες είναι μία παιδαγωγία του Θεού (άρα και ένα ουράνιο επιτίμιο), με το κλείσιμο των ναών της Μητροπόλεώς σας το οποίο αποφασίσατε εσείς  προσωπικά σε συνεργασία με τους κυβερνώντες. Εσείς σεβασμιώτατε βάλατε αυτό το επιτίμιο στο λαό του Θεού και όχι ο Θεός.

Αναφέρετε επίσης ότι «Τώρα τελούμε όλοι μας υπό «επιτίμιον»». Γνωρίζετε τις αμαρτίες όλων μας ώστε να το λέτε αυτό ή μήπως προσπαθείτε να μας ενοχοποιήσετε για την παρούσα κατάσταση, ώστε να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις σας;

Είπατε ότι θα τελείται η Θ. Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου μόνο με τον Ιερέα, τον Διάκονο και τον Ψάλτη.

Αυτοί έχουν ανοσία στον ιό; Και αν προσπαθήσει κάποιος πιστός να μπει θα υπάρχει ασφάλεια να τον εμποδίσει;  Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Ο επίσκοπος να εμποδίζει τους πιστούς να εκκλησιαστούν και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη ψυχικά περίοδο που έπρεπε να γίνεται το αντίθετο»!

 

Τελικά όσες εκκλησίες άνοιγαν στα «κρυφά», είχαν κρούσματα! Μέχρι και θανάτους, όπως στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας κλπ. Τι λέει άραγε σήμερα, για όλα αυτά ο λαλίστατος κ. Ζορμπαλάς;

 

Η «ψεκασμένη» ομιλία στην Πλ. Γεωργίου:

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2021 ο κ. Ζορμπαλάς «ανέβηκε στο βήμα» της Πλ. Γεωργίου και μίλησε στους αντιεμβολιαστές. «Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι ποιμένες μας συντάχθηκαν με την αφορισμένη πολιτική εξουσία και αντί να προστατεύσουν το ποίμνιο, προσπάθησαν, σε αντίθεση με την Ιερά Παράδοση και τους κανόνες της Εκκλησίας μας να μας πείσουν ότι:

Για το καλό μας έπρεπε να κλείσουν οι Ιεροί Ναοί και να μην τελείται η Θεία Λειτουργία.

Για το καλό μας έπρεπε να γίνονται οι Θείες Λειτουργίες χωρίς πιστούς.

Για το καλό μας έπρεπε να απαγορευθούν οι Λιτανείες.

Για το καλό μας έπρεπε να αλλάξουμε την από αιώνες καθορισμένη συμπεριφορά μας μέσα στους ναούς.

Για το καλό μας έπρεπε να αλλάξει ημέρα η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Για το καλό μας έπρεπε να εμβολιαστούμε!

Οι πνευματικές τους ευθύνες είναι τεράστιες!

Αποκρύπτουν ότι για τα εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί κυτταρικές δομές από εκτρωθέντα έμβρυα.

Τους καλούμε για άλλη μία φορά να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στο δρόμο της Ορθοδοξίας. Ο δρόμος που βρίσκονται τώρα δεν είναι μονόδρομος όπως προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, αλλά είναι σίγουρα κατήφορος που οδηγεί στην αιώνια απώλεια.

Τους τονίζουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ακολουθούμε την αδέσμευτη επιστήμη και τους πραγματικά θεοφόρους πατέρες της Πίστης μας, από επίσκοπο μέχρι τον απλό μοναχό, οι οποίοι όλοι με μία φωνή βροντοφωνάζουν: ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!

Μένουμε σταθεροί στις αιώνιες αξίες του Γένους και της Πίστης μας!

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας!

Το χρωστάμε σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και πέθαναν για μας!

Το χρωστάμε σ’ αυτούς που βασίζονται και ελπίζουν σε μας»!