Το Σάββατο ο Κ. Μητσοτάκης σε Πάτρα και Ρίο

Οριστικοποιήθηκε χθες η κάθοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, για τα εγκαίνια της έναρξης των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου.

Τον  πρωθυπουργό θα συνοδεύει και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ η τελετή θα γίνει στο εργοτάξιο της εταιρείας ΑΒΑΞ στα Καμίνια.

Η κάθοδος Μητσοτάκη – Καραμανλή έχει «κλειδώσει», ωστόσο παραμένει ανοικτή λόγω των απρόοπτων εξελίξεων που μπορεί να υπάρχουν σε σχέση με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, και που μπορεί να ανατρέψουν ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις του πρωθυπουργού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί, αρχικά, για τον Φεβρουάριο για την πραγματοποίηση της ειδικής τελετής έναρξης του – εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας – έργου υποδομής, ωστόσο ανατράπηκε εν μέσω των πολεμικών γεγονότων.

 

Η κυβερνητική παρουσία και η ειδική εκδήλωση οριστικοποιήθηκε και μετά από μια ακόμα εξέλιξη που αφορούσε στο κομβικής σημασίας έργο. Στα τέλη Φεβρουαρίου «κλείδωσε» η ένταξη του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και έτσι το έργο βρίσκεται πλέον κάτω από χρηματοδοτική ομπρέλα.

Δεν  αποκλείεται την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος  Μητσοτάκης, να κάνει στάση και στα παραλιακά του Ρίου, προκειμένου να’ ναι αυτός που θ’ ανακοινώσει κονδύλι 15 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της παράκτιας ζώνης (μετά από καιρικά φαινόμενα) βάσει έτοιμης μελέτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.