Τουρισμός: Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης πρότεινε ο Κικίλιας

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεών της στον τουρισμό  επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας στο Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε. που διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία στην πόλη Ντιζόν.

Στην παρέμβαση του, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας τα μαθήματα που έλαβε κατά την κρίση της πανδημίας.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις επιπτώσεις της στον Τουρισμό, αλλά και στη δυνατότητα στήριξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Η πρόταση του Υπουργού Τουρισμού έτυχε αποδοχής από τους ομολόγους του Ισπανίας και Ιταλίας και κάλεσαν την Ε.Ε. να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απασχόλησης των Ουκρανών προσφύγων στον τομέα του Τουρισμού, για αυτούς που τελικά θα παραμείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα σε κράτη-μέλη της Ε.Ε..

Στη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου, o Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, επιδοκίμασε την πρόταση του Έλληνα Υπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης και το ρόλο του τουριστικού κλάδου σε αυτό και είπε ότι η Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.