Τρία ενδεχόμενα για τα 3 κορίτσια: Μεταβολικό σύνδρομο, τοξική αντίδραση ή έλλειψη οξυγόνου;

Τι μπορεί να εκτιμήσει ένας ιατροδικαστής όταν δει τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από την ζωή τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021; Ότι κάτι δεν πάει καλά! Κάποια πράγματα δεν μπορούν να εξηγηθούν. Τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος» πριν δέκα ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις για την Μαλένα και την Ιριδα φαίνονται αλλοιώσεις εγκεφάλου από ανοξυγοναιμία. Φυσικά κανείς ιατροδικαστής δεν θα μπορούσε εκείνη την εποχή και ειδικά στη Μαλένα να υποψιαστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Τώρα όμως με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με βάση τις καταθέσεις των ιατρών και άλλων εμπλεκομένων, αποδεικνύεται πως… οι ιατροδικαστικές εκθέσεις μπορεί και να «μπάζουν» και αναφερόμαστε στην ερμηνεία τους η οποία οδηγεί στο τελικό πόρισμα.

 

Σύμφωνα με ιατροδικαστή στην περίπτωση της Μαλένας, ο χαρακτηρισμός της ιατροδικαστού που έκανε την νεκροψία «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων) μπορεί να προέλθει από τρία γεγονότα:

 

  1. Μεταβολικό σύνδρομο

 

  1. Τοξική αντίδραση

 

  1. Ελλειψη οξυγόνου.

 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έλλειψη οξυγόνου εξετάζεται και για την περιπτωση της Ιριδας. Αλλωστε και στο αβάπτιστο βρέφος βρέθηκαν αλλοιώσεις εγκεφάλου.

 

Ετσι λοιπόν οι οι ιατροδικαστές ζητούν  να εξεταστούν εκ νέου οι εκθέσεις, ώστε να προσδιοριστούν τα κοινά στοιχεία. Όπως επίσης και η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας η οποία δείχνει θάνατο από απροσδιόριστη αιτία. Θα πρέπει να τονιστεί πως οι περισσότεροι πλέον ιατροδικαστές των Αθηνών «πιέζουν» ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση. Και αυτό γιατί και οι γιατροί των Νοσοκομείων που νοσηλεύθηκαν τα τρία κορίτσια δεν μπορούν να κατανοήσουν πως επήλθαν οι θάνατοι. «Εγώ έχω στα χέρια μου δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ιριδα που είναι ξεκάθαρες. Και δεν προκύπτει το παραμικρό. Αν κάποιος εκτιμά ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια, ε, θα πρέπει να αναιρέσει τις ιατροδικαστικές που καταγράφουν την επίσημη αιτία των θανάτων» είχε δηλώσει ο πρώην συνήγορος της οικογένειας Δασκαλάκη Γιάννης Κόττας, δικηγόρος Πατρών. Από την πλευρά του και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας δηλώνει ξεκάθαρα πως «δεν τίθεται ζήτημα εγκληματικής ενέργειας και ότι κακώς ορισμένοι εξακολουθούν και «φωτογραφίζουν» κυρίως την μητέρα»!