Βασίλισσα Ελισάβετ: Οργή από το Μπάκιγχαμ για τη διαρροή του σχεδίου για την κηδεία της

Έντονη οργή εκφράζει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά τη διαρροή των άκρως μυστικών σχεδίων για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η διαρροή έγινε στο Politico και περιελάμβανε όλες τις λεπτομέρειες μετά και την αναθεώρηση των σχεδίων για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πανδημίας. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει διαρροές για την «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» όπως είναι η κωδική ονομασία της, ωστόσο ουδέποτε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τόσες λεπτομέρειες.

Ανώτατοι αξιωματούχοι βρίσκονται υπ’ ατμόν και διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τον υπεύθυνο της διαρροής, που προκάλεσε πονοκέφαλο σε παλάτι και κυβέρνηση, δίνοντας άκρως μυστικές πληροφορίες στις οποίες υπήρχε εμπάργκο.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

Σύμφωνα με τη διαρροή του σχεδίου «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου», μέσα σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, θα πέσει «μαύρο» στον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας, ενώ ο Βασιλιάς – πλέον – Κάρολος θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος και θα ξεκινήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρώτο πρόσωπο εκτός Μπάκιγχαμ που θα ενημερωθεί για τη θλιβερή είδηση θα είναι ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα πάρει τηλέφωνο ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας. Παράλληλα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μέλη ιδιωτικών συμβουλίων και αξιωματούχοι, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, που θα σχεδιάζουν τιμητικές τελετές σε όλη τη χώρα λίγες ώρες αργότερα. Όλοι θα πάρουν το ίδιο μήνυμα: «Μόλις ενημερωθήκαμε για τον θάνατο της ΑΜ της Βασίλισσας. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη».

Τότε, ο βασιλικός οίκος θα εκδώσει επίσημη ειδοποίηση για την ενημέρωση του κόσμου μέσω τηλεόρασης και Τύπου, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει δέκα ημέρες αργότερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, πριν ταφεί στην οικογενειακή κρύπτη δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο.

Πριν την κηδεία, που θα γίνει δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της, η σορός της θα εκτεθεί για τρεις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής

Το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη ειδοποιηθεί ότι το Λονδίνο θα γίνει γεμάτο, για πρώτη φορά τόσο πολύ στην ιστορία του, με τρένα και λεωφορεία γεμάτα με ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να θρηνήσουν τη βασίλισσα, ενώ γεμάτα θα είναι τα ξενοδοχεία και όλα τα καταλύματα.