Vegan «τονοσαλάτα», πλούσια σε πρωτεΐνη

Υλικά για τρεις μερίδες

1 κονσέρβα προβρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα ή μισή συσκευασία ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
Χυμός από ½ λεμόνι
¼ φλιτζ. vegan μαγιονέζα
¼ φλιτζ. σέλερι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Προαιρετικά, φύλλα νόρι, θρυμματισμένα

Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Πατάμε τα 3/4 της ποσότητας των ρεβιθιών με ένα πιρούνι και τα λιώνουμε ελαφρώς.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια και όλα τα υλικά στο ίδιο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.
3. Σερβίρεται παγωμένη πάνω σε ψωμί, μαρούλι ή κράκερς.