Βορίδης προς Ιερά Σύνοδο: Η Εκκλησία να βάλει “φρένο” σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απηύθυνε έκκληση στην Ιερά Σύνοδο να στηρίξει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ζητώντας να περιοριστούν οι ιερείς που αντιδρούν στη χορήγηση του εμβολίου.

Δεν εξετάζονται μέτρα τύπου lockdown, υπάρχει επαρκής προστασία μέσω του εμβολίου για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί» πρόσθεσε.

«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε ο υπουργός Εσωτερικών συμπληρώνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Επίσης ο Μάκης Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. «Ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες» διευκρίνισε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Κάλεσε δε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Η Ιερά Σύνοδος να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό»
«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων. «Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση» ανέφερε