Υγιές έντερο και δυνατή καρδιά με αυτό το φρούτο

Όλοι έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει… πέρα». Κι ενώ πράγματι τα μήλα «θωρακίζουν» την υγεία μας, αποδεικνύεται ότι και τα οφέλη της μπανάνας είναι εξίσου καλά. Από την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του εντέρου μέχρι και την προστασία της καρδιάς, καταναλώνοντας τακτικά μπανάνες βελτιώνετε συνολικά την υγεία σας.

Για την υγεία του εντέρου

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, διαπιστώνουμε την σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του εντέρου στην συνολική μας ευημερία. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές για να τρώτε καλύτερα για να υποστηρίξετε το μικροβίωμα του εντέρου, ξεκινώντας από το να τρώτε μπανάνες.  Σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών στο Nutrition Bulletin, οι μπανάνες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, το οποίο αυξάνει την παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας «αλυσίδας», που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Δυνατή καρδιά με κάλιο

Οι μπανάνες είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που συμβάλλει, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην ενίσχυση της καρδιάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι μάλιστα, δεν προσλαμβάνουν αρκετό κάλιο από την καθημερινή τους διατροφή, κάτι που συχνά μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα άτομα που καταναλώνουν άφθονο κάλιο έχουν έως και 27% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πιο εύκολο αδυνάτισμα

Ένα όφελος που δεν μπορεί να υποτιμηθεί από την κατανάλωση της μπανάνας είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε πιο εύκολη απώλεια κιλών. Γεμάτες με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι μπανάνες θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι έχουν λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες το τεμάχιο.

Λαμπερή επιδερμίδα

Όταν σκέφτεστε τροφές που βελτιώνουν το δέρμα σας, πιθανότατα σκέφτεστε τον σολομό, το αβοκάντο ή ίσως τα καρύδια αλλά οι μπανάνες μπορούν πράγματι να κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει. Όλα οφείλονται στις βιταμίνες και τα μέταλλα στις μπανάνες, ειδικά στο μαγγάνιο που ενισχύει τα επίπεδα κολλαγόνου.

Εκτός από την κατανάλωσή της, πολλοί beauty experts προτείνουν ακόμη και μια μάσκα μαλλιών με μπανάνα ή και μάσκα προσώπου, καθώς μπορούν να τονώσουν την όψη της επιδερμίδας και την υφή των μαλλιών.

Μην ξεχνάτε…

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε να μην υπερβάλλετε με την ημερήσια πρόσληψη μπανάνας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να τηρείτε τη σύσταση μιας ή δύο μπανάνων την ημέρα, αλλά όχι περισσότερο από αυτό. Η υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους ή σε ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.