Υποχρεωτικό εμβόλιο – Αγωνία για τους πάνω από 600 υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αχαΐας

Πληθαίνουν οι φωνές από τον χώρο της υγείας και των νοσοκομείων που αναφέρουν ότι σε περίπτωση που τηρηθεί ο νόμος και βγουν σε αναστολή εργασίας οι εργαζόμενοι αυτοί, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, σε μία περίοδο που η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει ξεκινήσει να είναι ιδιαίτερα πιεστική εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι κοντά στους 400 στο ΠΓΝ Πατρών, στους 300 στον Άγιο Ανδρέα και κοντά στους 30 στο Καραμανδάνειο. Ακόμα 70 με 80 άτομα εκτιμάται ότι είναι στα νοσοκομεία των Καλαβρύτων και του Αιγίου, ενώ οι υπόλοιποι που είναι να συμπληρώσουν τους συνολικά 1.000 ανεμβολίαστους του νομού προέρχονται από τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας.

Από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές τηρούν στάση αναμονής και με εντολές του υπουργείο εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει υπάρχει έτοιμη λίστα με τα ονόματα αυτών που είναι να πάρουν τις θέσεις τους.

Όμως ακόμα και έτσι να είναι θα χρειαστεί μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία για να διευθετηθούν οι προσλήψεις αυτές και ακόμα περισσότερο διάστημα για να προσαρμοστούν στις θέσεις του. Και χρόνος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει…