Ζάκυνθος: Προσπάθησε να αγοράσει τροχόσπιτο, αλλά τον εξαπάτησαν- 4.000 ευρώ η λεία τους

Ένα ζευγάρι Ελλήνων αποκαλύφθηκε ότι κρυβόταν πίσω από την απάτη σε βάρος ενός κατοίκου της Ζακύνθου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην αγγελία που είχαν αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή για την πώληση μιας τροχοβίλας και συνομίλησε μαζί τους γι να την αγοράσει.

 

Ο υποψήφιος αγοραστής επικοινωνούσε από τις 6 ως τις 8 Ιανουαρίου με τους φερόμενους ως πωλητές και, τελικά, συμφώνησαν στο ποσό των 4.000 ευρώ για να γίνει η αγοραπωλησία. Μόλις εκείνος κατέθεσε τα χρήματα, όμως, διέκοψαν κάθε επαφή μαζί του, με αποτέλεσμα να υποβάλλει καταγγελία στην Ασφάλεια.

 

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτη υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

 

 

Εξαπάτησε τρεις ηλικιωμένους στην Κορινθία

Επί οκτώ μήνες πλεύριζαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Νεμέας στην Κορινθία ένας 47χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, τους σέρβιραν διάφορα παραμύθια και προσπαθούσαν να τους ξαφρίσουν με τη μέθοδο της απασχόλησης. Σε τρεις περιπτώσεις που ενεπλάκησαν από τις 8 Μαΐου του 2021 ως τις 10 Ιανουαρίου φέτος τα κατάφεραν, ενώ σε άλλες δυο τους πήραν είδηση τα θύματα. Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Νεμέας, ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή και απόπειρα κατά συναυτουργία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.